Foredrag

Jeg holder foredrag på biblioteker, højskoler, aftenskoler, i kirker og foreninger – eller i dit eget hjem.

For mere info om bestilling, pris mm., se venligst under BOOKING

Paul Fischer og Herman Bangs København

Paul Fischer “skrev” københavnerhistorie med sine malerier og sin næsten fotografiske gengivelse af hovedstadens bygninger, gader og pladser i årene omkring 1900 tallet.
I foredraget hører du om Paul Fischer som både elsket og udskældt kunstner, og gennem billedeksempler ser vi nærmere på hans motiver og det moderne København, som den samtidige Herman Bang skildrede på sin særlige og meget levende måde.

Varighed: ca. 1 ½ - 2 timer

Hun hersker ved ynde og mildhed - dannelsesidealer og hverdagspraksis
hos borgerskabets kvinder i 1800-tallet

Kærligheden med dens dyrkning af forelskelsen, ja hele følelsesrusen, bliver i 1800-tallet kvindens projekt. Forestillingen er, at alle disse følelser bor i hende fra Guds og naturens hånd, og som noget lige så naturbestemt bliver det hendes kald at udfolde dem inden for ægteskabets rammer som hustru, moder og husmoder. Men noget andet er så småt på vej! Foredraget får følgeskab af billedeksempler i form af fotos og malerier.

Varighed: ca. 1 ½ time

P_log23.jpg

Et sted til lyst og nytte - om natursyn og landstedskultur i 1800-tallet

For den florissante periodes storkøbmænd var det et must - og helt i tråd med den nye opfattelse af naturen - at erhverve sig et landsted uden for hovedstadens volde. Som et konkret og tydeligt tegn til omverdenen på nyvunden position og velstand og et signal til adelen om, at handelsborgerskabet nærmede sig magtens centrum ved at tilegne sig den gamle magtelites nedarvede måder at leve på. I foredraget kigger vi nærmere på nogle af landstederne og prøver at danne os et billede af, hvordan livet formede sig i husene og de romantisk anlagte haver – og køkkenhaver.

Varighed: ca. 1 ½ time