Andre Tilbud

Her møder du en pose blandede bolsjer med plads til nye ideer, ønsker og samarbejdspartnere:

Holberg og Hogarth - Særomvisning, sommerseminar og en rejse til London - se nedenfor!
Salon i dit eget hjem
Byvandring for skoleklasser og studerende, hvor eleverne selv er på banen
Skattejagt for voksne
Historien om jeres hus, gaden og kvarteret
SkulpturTur i Kongens Have

læse mere nedenfor....

For mere info om bestilling af arrangementer, se venligst under BOOKING

Salon i dit eget hjem – med foredrag og skræddersyet traktement

Salonkulturen kender vi fra århundreder tilbage – fra Frankrig, England og Tyskland. Danske salonværtinder var fx Charlotte Schimmelmann og Friederike Brun, og i deres selskab kom mange af datidens førende kulturpersonligheder.

I 2013 og 2014 afprøvede jeg sammen med Lise Lotte  Frederiksen fra Peter og Ping salontanken ca. 20 gange. Ikke i et fint palæ, men i mit eget noget mere ydmyge hjem ved Kongens Have. Målet blev nået; fuldt hus og nogle hyggelige og inspirerende aftener I hjemlige rammer med ny viden og debat – og selvfølgelig små traktmenter, der passede til emnerne. For eksempel lagde ballethistoriker Erik Aschengreen, forfatter Pia Juul, musikformidler Per Wium, trendspotter og stylist Annette Eckmann og museumsinspektør Benjamin Asmussen fra M/S Museet for Søfart vejen forbi. Vi gentager succesen, når vi har sundet os lidt!

MEN SOM NOGET NYT tilbyder vi at afholde salon i DIT hjem: For eksempel til en lidt anderledes fejring afen rund fødselsdag? Eller måske er I 10, 15, 20, 30 kvinder/mænd, som gerne vil mødes med noget andet “på tapetet” end ellers?

Kontakt os endelig, så vi sammen kan finde frem til emne, oplægsholder, traktement og evnt. musik – samt en pris, der passer både dig og os. Mulighederne er mange!

For skoleklasser og studerende:
Byvandring i København, hvor eleverne SELV er på banen.

Byvandringen har form som en "skattejagt" og målrettes den enkelte klasses ønsker og klassetrin. Fokus kan fx være på H.C. Andersen, det moderne gennembrud, arkitekturens stilperioder, særlige bygningsværker, skulpturer eller noget helt sjette.

Eleverne opdeles i grupper, og udstyret med kort med indtegnede poster og informationsark med små fortællinger og spørgsmål går de ud i byen på egen hånd i ca. 1 1/2 time. Det er tilladt at google sig frem til de rigtige svar, og det drejer sig IKKE om at komme gennem ruten først. Undervejs skal eleverne fotodokumentere - og hvis tid og læseplaner ellers er til det, kan der, udover afrundingen ved den sidste post, følges op på turen i klassen. 

Kontakt mig for muligheder og særlige ønsker. 

Skattejagt for voksne – firmaskovtur, teambuilding, fødselsdag, familiedag

Vi byder på skræddersyede ”orienteringsløb” i byen med rute, spørgsmål samt ikke mindst forslag til pitstop undervejs. Spørgsmålene går typisk på historie, kunst, arkitektur, design, mad og hvad der ellers er relevant for kvarteret.

Kontakt os for flere oplysninger og særlige ønsker.

Historien om jeres hus, gaden og kvarteret

Er du firmaejer – fx arkitekt, ejemdomsmægler, restaurantejer eller noget helt fjerde, og vil du gerne kunne fortælle dine kunder om kvarteret, gaden og huset, hvor I bor? Vi tilbyder research, der går både på det overordnede og det mere specifikke, samt en beskrivelse lige til at bruge i en folder, på hjemmesiden, i en årsrapport eller måske i en tale. Vi går grundigt til værks og i kødet på kilderne, så historien får flest muligt facetter.

Kontakt os med jeres ønsker, så vi sammen kan finde frem til form og omfang.

SkulpturTur i Kongens Have

Kongens Have med det fine Rosenborg Slot er en oase for både børn og voksne. Og et sted med mange gemte historier, som bare venter på at blive fortalt. Slottet rummer sin helt egen spændende fortælling om konger, prinser og prinsesser. Men hvad med alle skulpturerne, der er spredt rundt omkring i haven, og ja, bare står der. Den unge pige, der har sin plads lige der, hvor ænderne plasker rundt i voldgraven – hvad mon hun tænker på? Og H.C. Andersen, der sidder på sin rejsekuffert ved siden af legepladsen – mon han ber om hjælp til at finde vej, eller er han i gang med at fortælle et eventyr?

Vi har derfor lavet et materiale til en  SkulpturTur i Kongens Have for både børn og voksne. En tur, hvor man både bliver lidt klogere og får sat fantasien i sving. Med små både eventyrlige og drapelige historier lige til at læse højt, spørgsmål, hvor der ikke nødvendigvis er rigtige svar, opgaver, hvor man skal bruge sin krop - og lidt fakta til den videbegærlige voksne.

Kontakt os for materialet SkulpturTur og flere oplysninger - I kan ”gå turen” på egen hånd eller sammen
med os.

SkulpturTuren kan bruges på flere måder:

 

Skoleklassen på tur – lær din by at kende

Sammen med materialet SkulpturTur fra PANDURO/Historier i Byen: Tag tegneplader, papir og blyanter med, så der kan laves skitser undervejs. Når I kommer hjem igen, kan klassen skrive en lille historie om det, de har tegnet og oplevet. Eller lave deres egne skulpturer i ler eller i et andet materiale. Det er også en god ide at tage billeder undervejs, hvor børnene ’fryser’  i de samme positioner som skulpturerne. Skulpturerne kan også være udgangspunkt for et rollespil, hvor eleverne spiller skulpturens ’handling’. I kan afslutte forløbet med en udstilling og optræden.

Vi hjælper gerne med forløbet både i haven og i klassen!

 

Fødselsdagsturen – en anderledes børnefødselsdag

Sammen med materialet SkulpturTur fra Panduro/Historier i Byen: Lad hver opgave udløse et bogstav. Når turen er slut, skal fødselsdagsgæsterne i fællesskab sætte bogstaverne sammen til et ord, der leder hen, hvor skatten er gemt. Skatten er selvfølgelig et ”kongeligt” skrin med kager, slik, frugt eller småting. Måske er skatten gemt i bilens ’bagagerum’ eller omme bag det nærmeste ’store træ’. Skriv hjemmefra bogstaverne på hvert sit stykke karton.  Skatkisten kan være en skotøjsæske, som du dekorerer efter bedste evne med papir, guldbånd og glimmer.

Vi hjælper gerne med alt fra eventyrligt traktement til skatkiste!

 

Søndagsturen – en tur for både børn og voksne

Sammen med materialet SkulpturTur fra PANDURO/Historier i Byen: Vælg de skulpturer I har lyst til. Tal om dem, løs opgaverne og tag måske mere eller mindre fjollede billeder af hinanden sammen med skulpturerne. Turen kan passende sluttes af på den fine legeplads, hvor I kan finde drager, der vogter over deres æg, en stolpeskov, der ligner en labyrint, og en sandgrav med hængebro over – helt i tråd med historien og slottet ved siden af. Eller sidste post kan være ved skulpturen Herkules i Herkulespavillonen, hvor kan man købe is m.m. i sommerhalvåret. Madpakken kan indtages under et af de eventyrligt store træer i haven.

Vi hjælper gerne, hvis I er mange på tur!